torstai 27. helmikuuta 2014

Löydettyjä ja huudettuja


Jossakin dnan perukoissa on vielä muistissa komennot metsäsästä ja kerää. Jos ruoka tarvitsisi metsästää, olisin varmasti kasvissyöjä. Marjojakin olen vähän huono keräämään, vaikka aina loppukesällä tuleekin tarve saada keinolla tai toisella pakastin täyteen. Minulla metsästys ja keräily ovat siirtyneet evoluutioissa turhuuden tasolle. Sille, jota ei elääkseen välttämättä tarvitsisi, mutta selkäytimestään sen taidon osaa ja sitä käyttää. Olen nimittäin aika haukka kirpputorilla ja ilmeisesti se on periytynyt myös lapsille. Tänään oltiin koko perhe kirppistelemässä ja aika tyytyväisiä ihmisiä tuli kotiin tuolta metsästys-ja keräilyretkeltä.

Itselleni etsin ja harvoin löydänkään mitään, mutta tämä oli ihan pakko saada kotiin. Ihanan retro, mutta tähän päiväänkin hyvin sopiva kerrostarjotin. Dippitelineeksi vihanneksille, pöytäkoristeeksi tai vaikkapa koruille. Tässä on minun silmääni jotain "Aarikkamaisuutta", mutta en todellakaan tiedä miksi Aarikka tulee minulle tästä mieleen. Saa nähdä mihin käyttöön tämä päätyy. Esille ehkä kuitenkin.


   Isommalle tytölle löytyi iso posliininukke. Tällaista hän on toivonut ja etsinyt jo kauan. Oikeastaan odotin että kiinnostus ja innostus laantuisivat mutta jutut nukesta ovat jatkuneet. Tänään sitten juuri se oikea nukke näkyi kirpparilla jo tavaroita pakkaavan pariskunnan pöydällä ja tyttö alkoi hieroa isän avustuksella kauppoja. Kauppoihin päästiin ja nyt Elisabeth Matilda Esmeralda kulkee ympäri taloa tytön mukana.Pojat löytivät leikkeihinsä Star Warsista Clone Trooperin.

Ja Hobitti-leikkeihin sopivan Smaugin.
Sekä jotenkin niin symppiksen dinon..Perheen isäntä etsii kirpparilta useimmiten kovakantisia Aku Ankka-kirjoja. Nyt niitä löytyi monta sellaista, joita meillä ei aiemmin vielä ollut.

Ja lisää kirjoja.. Etenkin esikoinen lukee mielellään fantasia-kirjoja.


.. ja lopuksi vielä kauan metsästetty kirjasarja, jonka viimeinen puuttunut kirja tipahti tänään postilaatikkoon. Ekaluokkalaista on puraissut myös lukutoukka ja hän ehti aloittaa tämän sarjan kun esikoinen vielä pakertaa Pottereiden parissa.Olen tainnut aiemminkin sanoa tykkääväni lasten kirjoista. Kirpparilta kirjoja usein löytyy todella edullisesti. Meillä kierrätetään kirjat pakastimen kautta. Jos on jotakin lukutoukkaa niihin kertynyt niin kuolee pakkasessa. Kirjoja olen lapsille valmis ostamaan aina!

Mukavaa "hiihtolomaa" kaikille niille joilla sellaista on vielä jäljellä.  Lunta ei ole mutta kipin kapin kirpparikierrokselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti