maanantai 17. helmikuuta 2014

Luistelupuku


 Vuosi siihen meni. Viime keväänä etsittiin tytölle luisteluun kisapukua ja silloin kävi mielessä josko sellaisen voisi koittaa tehdä itse. Jotenkin kynnys oli tähän huikean korkea. Kaavat olivat vähissä. Mukavuudenhaluisena trikoo-ompelijana nämä kankaat tuntuivat vaikeilta käsitellä ja ommella. Luistelupuvun pitää kestää saumoista, joustaa joka suuntaan, olla oikean kokoisia ja ennenkaikkea näyttää kauniilta. Kisapuvun tulee lisäksi sopia teemaan ja musiikkiin, olla ikätasoon sopiva ja puvun prameus tulee kulkea käsikkäin luistelutaidon kanssa. Liikaa haasteita ja mietittävää, liiaksi mahdollisuuksia epäonnistua.

Kangaskaupan alesta löytyi ihanaa kimaltavaa lycraa niin edullisesti että ajattelin uskaltaa kokeilla. Kaavakin löytyi lähes kymmenen vuotta vanhasta lehdestä ja lehti monen etsiskelyn takaa vähän kauempaa kirjastosta.


Tässä luistelupuvussa kaikki oli kokeilua. Kuinka helma ommellaan? Miten pikkuhousuosa kiinnitetään ja miten sen reunat huolitellaan? Voiko lycraa silittää? Kuinka pääntiestä selvitään kun resori ei pelasta?  Kaikesta kuitenkin selvittiin. Helman huolittelin tiheällä siksakilla. Pääntien päärmäsin omalla tyylillä. Pukemista helpottaa yläselkään tehty "puolikuu"-halkio, joka kiinnitetään (rintaliivien) hakasilla kaupan ostopuvusta mallia ottaen. Kuvaushetkellä puvusta puuttuu vielä sormilenkit, joilla hihat pysyvät kauniisti suorina.


Hotfix kimallekalvoa sinooperistaSormilenkki vielä puuttuu. Sillä hiha tuo pysyy suorana ja paikallaan liikkuessa.


Tästä innostuin niin, että kankaat on jo leikattu seuraavaan pukuun uusin ideoin :) Jossain välissä täytyy uskaltaa koittaa swarovskien kiinnitystä. Nyt kun on kaava ja mallikappale tehtynä niin siitä on hyvä lähteä varioimaan, muokkaamaan kaavaa ja korjaamaan omia virheitänsä. Tyttö kyllä ihastui tähän niin että halusi tämän jo kisapuvukseen, mutta katsotaan muuttuuko mieli vielä.


Kaava löytyy Suuri käsityö 1 / 2005 lehdestä.

3 kommenttia: