perjantai 21. maaliskuuta 2014

Blogikieltä

Ohimennen tulin kysäisseeksi mieheltäni käykö hän juurikaan kurkkimassa tänne blogiini. Vastaus oli perin mielenkiintoinen. "En oikeastaan. Se on niin kummallista kieltäkin."

 Totta.

Tietysti kirjoitettu ja puhuttu kieli eroaa toisistaan ja eroa on silläkin puhuuko tai kirjoittaako tutulle vai tuntemattomalle, kuten esimerkiksi blogiin. Mutta... ennen nukahtamista aloin miettimään tuota "blogikieltä". ja etenkin tämmöistä ompeluun painottuvaa blogikieltä. Niin monissa blogeissa törmää samoihin sanontoihin ja nimityksiin, jotka eivät oikeastaan ole mitenkään ompelumaailman sanastoakaan, vain ihan vain pelkkää blogikieltä :D

Tämän postauksen mekot ompelin pienimmäisellemme. Tarvitsin ihan peruskankaita" peruspertsojen" ompeluun. Nämä kankaat eivät "olleet marinoituneet" kangashyllyssä ompsussa. Ne vain odottivat vuoroansa kaapissa.  En "inspiroitunut" mistään vaan ajattelin tehdä niistä ihan vaan mekkoja ja leggareita. Kankaat eivät varsinaisesti "huudelleetkaan" minulle laatikosta haluavansa mekoiksi. Näissä mekoissa ei ole taskuja, joten niiden taskuista ei voi myöskään mikään kurkkia. Siniseen mekkoon ei hypännyt muutama nappi, vaan ompelin ne siihen ihan itse näyttämään ikään kuin helminauhalta. Näitä ommellessa ei  vaivannut "kuosiähky", enemminkin migreeni silmille hyppivistä pilkuista :) Ompelujumistakaan en ole kärsinyt aikoihin.postaus = blogikirjoitus  ... kai :)

peruspertsa = peruspaita. Ilman suurempia yksityiskohtia

kankaiden marinointi = kankaiden säilömistä hyllyssä.. usein seurausta ompelujumista tai inspiksen puutteesta

inspiroituminen = inspiraation löytyminen. Inspiroituminen on usein seurausta muiden blogien tai esimerkiksi Pinterestin tai  lehtien selailusta. Uusien kaavojen löytämisestä tai kankaiden katselusta :)

 kankaiden huutelu = mitä ilmeisimmin ompelijoiden kuulo kehittyy sille tasolle, että kuulemme kuinka kankaat haluavat tulla joksikin vaatteeksi. Esimerkiksi ne suorastaan huutavat päästä tunikaksi ;)

hyppääminen = napit, nepparit, merkit yms. usein "hyppäävät" vaatteeseen. Sama asia kuin ompelu, kiinnittäminen.

kurkkaaminen = Mikä tahansa hahmo tai olio on vaatteen taskussa, kyljessä tai selässä niin se kurkkaa.

kuosiähky = liikaa kuosillisia kankaita on ollut joko tarjolla tai paininjalan alla.

ompelujumi = ei kankaita paininjalan alla :D  Ei kiinnosta, ei innosta, ei saa aloitetuksi. Suunnittelee, haaveilee ja lukee muiden blogeja, jotta löytäisi oman innon taas takaisin.  Kun ompelujumi on ohi, se on "ylitetty tai selätetty" :)


Näitähän saisi vaikka sanakirjaan asti. Seuroissa ompelussa on taas omat sanastonsa...  Eipä enää ihmetytä tuo miehen mietintä siitä oudosta kielestä..  Mutta niihin itse mekkoihin!!!

"Kuvapläjäys" ....

Mukavaa ja keväistä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti