tiistai 8. huhtikuuta 2014

Harrastusvaatetta

Biketrialissa tarkoituksena on edetä mahdollisimman haastavia jaksoja ilman että jalka, vartalo tai pyörän runko koskettaa maata. Pyörällä hypitään erilaisilta esteiltä toisille erilaisia tekniikoita käyttäen ja koitetaan edetä ilman kosketuksia maahan. Esteet voivat olla esimerkiksi lavoja, renkaita, puurakennelmia, kallioita tai metsässä haastavaa maastoa. Erilaisista maakontakteista saa virhepistäitä. Biketrial on taito ja tasapainolaji. Biketrialia ajetaan aivan erityisellä biketrial-pyörällä, joka on kevyt, kestävä ja siinä ei ole satulaa.

Meidän vanhempi poika aloittaa nyt kolmatta kesäkauttaan. Koko talvikausi on harjoiteltu seuran vuokraamissa tiloissa eräässä väestönsuojassa eli "luolassa".  Lumien sulamisien jälkeen pyörä on ollut alla lähes päivittäin pihalla. Sen on nähnyt myös pojan housujen punteista.. Nimittäin toinen puntti useista housuista on pienillä reiìllä kun kangasta välillä pyörähtää vapaarattaan väliin. Päätin ommella itse pojalle muutamat ajohousut pihakäyttöön. Oikeat ajohousut ovat niin tyyriitä ettei niitä viitsisi pihakäyttöön antaa kun pyöräily vaihtuu usein hetkesä myös puissa kiipeilyyn... Paikallisessa ompeluseurassa kyselin vinkkejä mitä puntteihin kannattaisi laittaa vahvikkeeksi jotteivät ihan heti menisi rikki. Teinkin innostuksissani kahdet ajohousut ja yhdet shortsit. Shortsit pääsevät kyllä muuhunkin käyttöön ja ajoon sitten kun on sellaiset kelit :)


Normaalisti ajoon kuuluu polvi-ja säärisuojat, selkäpanssari, kyynärsuojat ja kypärä.


 Jouluksi tuunasin pojalle sarjan vaatteita, joihin olin tehnyt Hot fix-kalvolla harrastuksen aiheen mukaisia kuvia. Bike trialiin tai trialiin ei valmiina löydy muunlaista vaatetusta kuin ajovaatetta.Tässä yksi huppari. Kuljettaja onkin ollut äärettömän tyytyväinen tähän lajikohtaiseen garderobiinsa :) Ja kuvat ja tekstit ovat pysyneet todella hyvin kiinni niin huppareissa, teeppareissa kuin kauluspaidoissakin vaikka ovat käytösä useasti.
Kesäkaudella ajetaan trialia mopolla. Moottoripyörä trial on bike trialia tunnetumpi lajimuoto. Meidän pojalla on sähkömopo, joka on tarkoitettu juuri ensimmäisiä vuosiaan ajaville trialkuljettajille. Seurassa useimmat junnut ajavat sekä moottoripyörä trialia että biketrialia. Molemmat lajit tukevat toisiaan. Sekä bike trial että moottoripyörä trial ovat taitolajeja eikä niissä koeta motocrossin kaltaista vauhdinhuumaa, äidin onneksi.

  Ajohousut tein ehkä enemmän bike trialiin sopiviksi, koska niihin tuli juuri ne vahvikkeet nilkkoihin. Housut ovat kapeaa mallia. Toiset ovat OB:n chillax- kaavalla ja toiset tehty leggari kaavasta muokattuna baggypantseiksi. Kumpaisetkin sopivat oikein hyvin. Vahvikkeet ovat ilmeisesti enstexiä (leikattu miehen työhousuista) ja kangas muuten Tritexiltä, jotakin vahvempaa neuloksen tyyppistä. Hyvin venyvää. Ja kuin tilauksesta Tritexiltä löytyi myös Sinisalon kuminauhaa vyötärölle. Sinisalohan valmistaa moottoriurheiluvaatteita :)  Näillä pöksyillä kelpaa ainakin itsekseen harjoitella ja kummasti suojaa tavallisia housuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti