sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Astetta rokimmat nallet

Tämän kankaan ostin jo keväällä Helsingin reissusta Tanyasumin pop up-shopista ajatuksena tehdä siitä pienimmälle tytölle talvimekko sitten joskus.. No, sittemmin siitä muovautuikin pojille vaatteita. Koululaiselle paita ja kerholaiselle slipari. Kun näytin pojille kangasta ja kysyin saako heille tehdä siitä jotain, kummatkin katsoivat vähän epäilevästi.. mutta sanoivat että no joo... Lupasin, että ihan perus nallepaitoja en tee. Mielestäni näistä tuli aika rokit ollakseen nalleja täynnä. Ehkä sen tekee värimaailma. Jotain pohjalaistakin näissä on :)  Eläköön jussipaidat ja rock`n roll!


 Koululaisen paidassa mustaa joustista hihat ja takaosa. Resorit hihoissa ja helmassa. Mustasta joustiksesta tuli myös peruspöksyt.


Slipariin otin peruspaidan kaavasta mallia. Kainaloa suurensin hieman. Koitin tehdä ensimmäisen V-kaulukseni. En tiedä onko tämä mikään oikea tapa tehdä mutta näin sen itse tein.

Saksen kärki osoittaa kohtaan, josta olisi mennyt paidan reuna kaavassa.

Resorin leikkasin tämän malliseksi.
Tällainen renkaaksi ommeltuna.

Ja tästä vaiheesta ommellaan ihan normaalisti kiinni kaulukseen. Aloitin ompelun tuosta kulmasta. Vinkkejä otetaan mieluusti vastaan kuinka muut V-kauluksen tekevät.

Tyytyväinen olen etenkin siihen että nallekuosi muovautui ihan käyttökelpoisiksi vähän isompienkin vaatteiksi. Astetta rokimmiksi nalleiksi ;)
2 kommenttia:

  1. Hauskat rokkinallet! Täytyy minunkin kokeilla jossain vaiheessa sliparia :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Minusta sliparit on kivaa vaihtelua pojille paitojen sijaan. Itsekkin täytyy tehdä jokunen joskus lisää.

      Poista